Voordracht of bezinningsmoment? Huur mij in.

Geachte mevrouw

Geachte heer

Mijn naam is Katelijn Vijncke. Ik ben 61 jaar, dichteres, geboren in Petegem-Deinze, geïntegreerd als Gentse en motorisch gehandicapt.

Door dat laatste groeide ik op in een instelling te Landegem. Op mijn 30e verhuisde ik -tegen ieders advies in- naar een appartement in Nieuw Gent, om zelfstandig te wonen en mijn stoutste dromen te kunnen realiseren. Leidraad in mijn leven is dat ik me niet wil laten belemmeren. Niet door een handicap en niet door corona. Als ik niet zelf naar buiten kan komen, moet ik het doen via mijn werk, zodat ik verder kan groeien als kunstenares.

Van jongs af aan schrijf ik poëzie; kwetsbaar en diep, vertelt men. Reeds 10 bundels werden in eigen beheer uitgegeven, zoals “Ikjes”, “Mij naar buiten geschreven”, “Tijd vouwt tijd rolt”, “Broze werkelijkheid”, … (meer info vind je op mijn website). Eind 2006 stelde ik twee maanden tentoon met mijn gedichten die ik voordroeg, samen met zelf gemaakte illustraties en een powerpoint waarop de tekst te volgen was. Noem het ‘poëzie in actie’, waarbij de moeite die bij het voordragen gepaard gaat, voor mij en het publiek bijdraagt aan de beleving van mijn werk.

In de voorbije jaren kreeg ik de kans om in kleine zaaltjes te exposeren, en laatst ook in ‘t Zilverhof. Ik ben al vele voordrachten en tentoonstellingen verder, maar ik heb nog veel meer in mijn mars!

Door corona kan ik mijn appartement helaas niet meer zelfstandig verlaten en  de drang om op een andere wijze te communiceren is alleen maar gegroeid. Daarom, een plan! En de zoektocht naar partners…

In eerste instantie zou een plek om te exposeren mooi zijn, opdat mijn werk mensen kan aanspreken. Maar het groter zien, mag ook! Tijdens de lock-down had ik het idee een wandelroute te maken, waarbij mijn werk in vitrines of in het straatbeeld de gids konden zijn. Hiervoor zoek ik dan verschillende partners/plekken die zich mee achter dit idee scharen.

Mag ik u ‘t een en ‘t ander laten zien om zo (hopelijk) uw interesse te wekken?

Popelend om iets van u horen,

Katelijn Vijncke